Πολιτική αθέμιτου πλεονεκτήματος

Αναλαμβάνουμε τη δέσμευση να πάρουμε όλα τα εύλογα μέτρα και να το πράξουμε άμεσα προκειμένου να αποτρέψουμε οτιδήποτε που είτε εξαλείφει τη διασκέδασή σας στη δικτυακή τοποθεσία είτε δίδει σε άλλον παίκτη αθέμιτο πλεονέκτημα εις βάρος σας όταν παίζεται εναντίον τους.

Για το σκοπό αυτό, απαγορεύουμε όλες τις αθέμιτες πρακτικές (περιλαμβανομένης της χρήσης συγκεκριμένων τύπων προγραμμάτων για online πόκερ). Προβαίνουμε σε αυτό για να προστατέψουμε τους πελάτες μας και την αξιοπιστία των συστημάτων μας.

Τι είναι οι αθέμιτες πρακτικές;

Οι αθέμιτες πρακτικές είναι οποιεσδήποτε πρακτικές (περιλαμβανομένων ενδεικτικά χρήσης BOT, AI, πολλαπλών λογαριασμών και /ή πρακτικών που διεξάγονται σε συνεργασία με άλλους παίκτες) πραγματοποιούνται από έναν ή περισσότερους παίκτες, με έναν ή περισσότερους λογαριασμούς που μπορούν να φέρουν οποιονδήποτε άλλον παίκτη που δεν λαμβάνει μέρος σε παρόμοιες δραστηριότητες σε ανταγωνιστικό μειονέκτημα όπου η αθέμιτη ενέργεια που ευθύνεται για την επιτυχία βασίζεται σε κάποιο βαθμό σε απόκρυψη και/ή απάτη ενάντια σε τέτοιους παίκτες. Ένας τρόπος να το σκεφτεί κανείς είναι να λάβει υπόψη εάν μια ομάδα ατόμων σε ίδια θέση, όταν ενημερωθούν για την πρακτική, θα την θεωρήσουν αδιαφιλονίκητα αθέμιτη.

Παραδείγματα πρακτικών που θεωρούμε αθέμιτες (σημειώστε ότι αυτή η λίστα δεν είναι διεξοδική αλλά παρουσιάζει απλά τα είδη πρακτικών που σε κάθε περίπτωση θα θεωρήσουμε αθέμιτες):

1. Πολλαπλοί λογαριασμοί:

Ένα άτομο που διατηρεί πολλαπλούς λογαριασμούς, είτε στο όνομα του χρήστη είτε σε άλλο όνομα, με μοναδικό σκοπό να παίζει και τους δύο λογαριασμούς ταυτόχρονα, είτε στο ίδιο είτε σε άλλο τραπέζι. Σε κάθε περίπτωση, δεν επιτρέπεται να διατηρείτε περισσότερους του ενός λογαριασμούς σύμφωνα με τους Γενικούς Όρους Συναλλαγών μας.

2. Συμπαιγνία:

Δύο ή περισσότεροι παίκτες που μοιράζονται και χρησιμοποιούν συνδυασμένη γνώση για να κερδίσουν πλεονέκτημα έναντι των άλλων παικτών στο τραπέζι.

3. Παραποίηση βαθμολογίας:

Παίκτες που εσκεμμένα χάνουν παιχνίδια σε τραπέζια χαμηλών πονταρισμάτων ώστε να διατηρήσουν τη θέση τους στην κατάταξη σε χαμηλότερο επίπεδο απ’ ότι θα ήταν κανονικά.

4. Εξαγωγή προφίλ παικτών:

Ορισμένες εταιρίες πουλούν προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για να εξάγουν προφίλ παικτών και στη συνέχεια να τα πουλούν στη μορφή τεράστιων βάσεων δεδομένων με παίκτες, υποσχόμενες ότι ο καθένας που θα αγοράσει τα συγκεκριμένα προγράμματα μπορεί να χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες προς όφελός του έναντι άλλων παικτών, συλλέγοντας αθέατα πληροφορίες για εσάς και στη συνέχεια πουλώντας αυτές τις πληροφορίες σε άλλους προς χρήση όταν παίζουν εναντίον σας online.

Αυτά τα προγράμματα βασίζονται στο ιστορικά παρτίδων του παίκτη και συνήθως χρησιμοποιούν τις ακόλουθες μεθόδους: screen-scraping, ανάγνωση "ντίλερ chat," και πρόσβαση στα ιστορικά παρτίδων απευθείας από τους μεμονωμένους υπολογιστές των χρηστών μέσω του προγράμματος.

5. Χρήση "BOT":

Ορισμένες εταιρίες πουλούν προγράμματα ("BOT") ειδικά σχεδιασμένα για να παίζουν ένα παιχνίδι στη θέση του αληθινού παίκτη (ανθρώπου) και να κρύβουν τη χρήση του από άλλους παίκτες αποφεύγοντας κατά συνέπεια τον εντοπισμό από τη δικτυακή τοποθεσία online gaming. Αυτά τα προγράμματα προωθούνται με τη ρητή υπόσχεση να προσφέρουν στον δυνητικό αγοραστή-παίκτη ένα αθέμιτο πλεονέκτημα έναντι των λοιπών online παικτών που δεν χρησιμοποιούν παρόμοιο πρόγραμμα.

Απαγορεύουμε /Αποθαρρύνουμε από τη χρήση όλων των οnline προγραμμάτων;

Όχι, σίγουρα όχι. Ακόμη και η δική μας δικτυακή τοποθεσία προσφέρει προγράμματα για online παιχνίδι. Ωστόσο, ο στόχος μας είναι να παρέχουμε και να προωθούμε ένα παιχνίδι επιπέδου και την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης σε όλους τους παίκτες μας.

Πώς να διαχωρίζετε τις απαγορευμένες από τις επιτρεπόμενες κατηγορίες προγραμμάτων; Δεν ισχύει ότι πολλά από αυτά τα προγράμματα διατίθενται για εξάσκηση, π.χ. βελτίωση των ικανοτήτων gaming;

Τα προγράμματα που προσφέρουν στον παίκτη ένα πλεονέκτημα έναντι άλλων δεν είναι κάτι το οποίο επιθυμούμε να απαγορέψουμε. Το πλεονέκτημα δεν είναι το πρόβλημα. Το αθέμιτο πλεονέκτημα είναι, και εμείς το θεωρούμε απάτη. Το ίδιο ισχύει και για την παραβίαση του ιδιωτικού απορρήτου και την κλοπή προσωπικών δεδομένων.

Αρχικά, η ειδοποιός διαφορά δεν είναι εάν το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσφέρει στον χρήση ένα πλεονέκτημα έναντι χρηστών που δεν το χρησιμοποιούν, ούτε βασίζεται στο συγκεκριμένο περιεχόμενο.

Για εμάς, η ειδοποιός διαφορά που καθορίζει την κατηγορία των προγραμμάτων που επιθυμούμε να εξαλείψουμε από τη χρήση στην ιστοσελίδα μας είναι: απάτη και παραβίαση του ιδιωτικού απορρήτου των πελατών μας.

Ωστόσο, οι επιθυμίες των πελατών μας θα παραμένουν πάντα αυτό που κυρίως θα επηρεάζει τον τρόπο αντιμετώπισής μας. Έτσι για παράδειγμα, δεν έχουμε αμφιβολία ότι οτιδήποτε θέτει σε κίνδυνο την ακεραιότητα του παιχνιδιού ή φθείρει την εμπιστοσύνη των πελατών μας σχετικά με το αθέμιτο μειονέκτημα που ενδεχομένως αντιμετωπίσουν ενώ παίζουν στην ιστοσελίδα μας, θα πρέπει να εξαλειφθεί. Προς αυτό το στόχο προσανατολίζουμε τις προσπάθειες μας. Ωστόσο, οι πελάτες μας θα έχουν πάντα τον τελευταίο λόγο σχετικά με το τι επιθυμούν να παίξουν και έναντι τίνος. Για το λόγο αυτό, εάν οι πελάτες μας θέλουν να παίξουν ενάντια σε BOT, τότε θα λάβουμε σοβαρά υπόψη αυτό το αίτημα. Όμως και πάλι, καταλήγουμε ότι θα προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια ώστε να διασφαλίσουμε ότι οι πελάτες μας δεν εξαπατώνται και ότι η ιδιωτικότητά τους δεν παραβιάζεται.

Αντιθέτως, αυτό που εννοούμε είναι προγράμματα που: (i) διαφημίζουν ως βασικό στοιχείο ότι ο αγοραστής χρήστης θα κερδίσει ένα αθέμιτο πλεονέκτημα (ενώ συχνά χρησιμοποιούν ακόμη και τον όρο "κλέψιμο") έναντι άλλων παικτών, κατά συνέπεια υπόσχονται να βοηθήσουν τον παίκτη να κλέψει, ή (ii) η χρήση τους από τον αγοραστή/χρήστη έχει ως στόχο να παραμείνει κρυφή από τους υπόλοιπους παίκτες και από τον "διαχειριστή" (δηλ. του online gaming room), ή (iii) υποκλέπτουν νομίμως προστατευμένο υλικό (π.χ., ταυτότητες χρηστών) γεγονός που παραβιάζει τη διεθνή νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων καθώς και ιδιωτικού απορρήτου.

Δεδομένου ότι ορισμένες από τις εταιρίες που κατασκευάζουν τα προγράμματα που θεωρούμε "απαγορευμένα" (δηλ. που πληρούν τα παραπάνω κριτήρια) ισχυρίζονται ότι ο σκοπός των προγραμμάτων τους δεν είναι να βοηθήσουν τον παίκτη να κλέψει σε κάποιο online παιχνίδι αλλά αποτελούν περισσότερο βοηθητικό μέσο εξάσκησης (ακόμη κι εάν αναγνωρίζουν ότι ένας αδίστακτος χρήστης θα τα χρησιμοποιούσε όντος με σκοπό να κλέψει). Αναλογιστείτε για λίγο αυτόν τον ισχυρισμό. Ποιος άλλος εύλογος λόγος υπάρχει για τη δημιουργία και τη πώληση προγραμμάτων που υπόσχονται να σας προσφέρουν αθέμιτο πλεονέκτημα και ταυτόχρονα παραμένουν κρυφά από άλλους παίκτες και το online room και ουσιαστικά παίρνουν τη θέση ενός παίκτη σε online τραπέζι αλλά κατά κάποιο τρόπο παραμένουν μη εντοπίσιμα από οποιονδήποτε άλλο. Εκτός αυτού, η έμφαση σε μια ιδιότητα για τη διαφήμιση των προγραμμάτων τους ("για κλέψιμο") αλλά η απόλυτη απόκρυψη αυτής της ιδιότητας σε οποιαδήποτε άλλη περίσταση είναι τουλάχιστον ανειλικρινής, και σίγουρο δεν βοηθά την εικόνα του κλάδου.

Συνεπώς, εάν αυτές οι εταιρίες που προβαίνουν σε αυτούς τους ισχυρισμούς ήταν ειλικρινείς θα απενεργοποιούσαν τη λειτουργία που επιτρέπει τη χρήση του προγράμματος κρυφά, εφόσον κάτι τέτοιο δεν θέτει σε κίνδυνο την υποτιθέμενη αξία αυτού.

Τι μέτρα αντιμετώπισης λαμβάνουμε για να αποτρέψουμε τη χρήση BOT;

Οι προσπάθειές μας μπορούν να διαχωριστούν σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες: (i) ταυτοποίηση και εντοπισμό, (ii) προειδοποίηση/φραγή των παραβατών χρηστών, και (iii) πρόσθετα μέτρα μέσω της διευρυμένης επιλογής πελατών.

Τα μέτρα ταυτοποίησης και εντοπισμού χρησιμοποιούνται ήδη και μάλιστα εδώ και καιρό. Αυτές οι προσπάθειες θα συνεχίσουν να βελτιώνονται – ώστε να μπορούμε με μεγαλύτερη ακρίβεια να εντοπίσουμε υπάρχοντα BOT, αλλά κυρίως ώστε να είμαστε σε θέση να αποτρέψουμε τη διαφθορά της εμπειρίας στην ιστοσελίδα μας από τα νέα BOT που δημιουργούνται /διατίθενται στην αγορά.

Η χρήση συγκεκριμένων προγραμμάτων και των ιστοσελίδων τους στα συστήματά μας μπλοκάρεται άμεσα. Αυτά είναι τα: WinHoldem, Holdem Memory, PokerBot plus, PokerEdge, Poker Prophecy, Poker Sherlock, PokerBot Pro, Snowie Backgammon, JellyFish Backgammon, BGBlitz, 3DFibs και GNU Backgammon.

Μόλις εντοπιστεί ένας παίκτης που χρησιμοποιεί προγράμματα από την κατηγορία των απαγορευμένων, συνήθως λαμβάνει μία ενημέρωση. Στη συγκεκριμένη ενημέρωση, εξηγούμε τι πιστεύουμε πως κάνει ο συγκεκριμένος παίκτης και σε τι ενέργειες θα προβούμε εάν δεν σταματήσει άμεσα. Σε πιο εξαιρετικές περιπτώσεις, είμαστε διατεθειμένοι να θέσουμε φραγή στο λογαριασμό του και να κατάσχουμε τα ποσά που υπήρχαν στο λογαριασμό χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση.

Περιλαμβάνουν οι προσπάθειες αντιμετώπισης την "εξόρυξη δεδομένων (data mining)" ή άλλα παρεμβατικά μέτρα για πρόσβαση/ανάγνωση των αρχείων του υπολογιστή μου στο πλαίσιο αυτών των προσπαθειών;

Ναι και μάλιστα θέλουμε να γνωρίζετε ότι θα προβούμε σε αυτό καθώς και τα συγκεκριμένα δεδομένα που αναζητούμε και το λόγο που το πράττουμε. Ίσως ο καλύτερος τρόπος να το εξηγήσουμε, είναι να αναφερθούμε στον πιο γνωστό τρόπο data mining, δηλαδή τι κάνουν οι εταιρίες Google, Yahoo, AOL και άλλες παρόμοιες ώστε να συλλέξουν δεδομένα για τους χρήστες τους (μεταξύ άλλων λόγων) για αμιγώς εμπορικούς λόγους (δηλ. για να πουλήσουν το προφίλ χρήστη σε online διαφημιστές). Τώρα αναλογιστείτε τι κάνουμε εμείς. Το αυτοματοποιημένο λογισμικό δίνει αναφορά σχετικά με οποιεσδήποτε διαδικασίες ή προγράμματα που τρέχουν στον υπολογιστή σας και έχουν αναγνωριστεί ως απαγορευμένα όπως ορίζεται στην πολιτική μας. Δεν σαρώνουμε το σκληρό σας δίσκο ούτε παίρνουμε screen shots από το μηχάνημά σας. Τα ιδιαίτερα περιορισμένα δεδομένα που μας παρέχονται, χρησιμοποιούνται μόνο για να διερευνηθούν οι υπολογιστές των παικτών ενώ παίζουν στα τραπέζια μας, αποκλειστικά για σκοπούς προσδιορισμού χρήσης του παράνομου λογισμικού στο οποίο αναφερόμαστε στο παρόν. Αυτό το είδος παρακολούθησης παραμένει ένα από τα βασικά μέτρα αντιμετώπισης της κατάχρησης που δημιουργούν τα BOT που πιστεύουμε ότι αντιτίθενται στο συμφέρον των παικτών μας. Για να μάθετε περισσότερα για τη γενικότερη πολιτική μας σχετικά με την επεξεργασία δεδομένων, παρακαλούμε επισκεφθείτε την Πολιτική απορρήτου.

Συνέπειες αθέμιτων πρακτικών:

Όταν εμείς, κατά την απόλυτη διακριτική μας ευχέρεια, διαπιστώσουμε ότι έχει χρησιμοποιηθεί αθέμιτη πρακτική (είτε υπήρξε όφελος από αυτή είτε όχι) το άτομο ή τα άτομα που φέρουν την ευθύνη χρήσης της εν λόγω πρακτικής θα έρχονται αντιμέτωποι με μία ή όλες τις ακόλουθες συνέπειες:

  • Ενδέχεται να αποστείλουμε e-mail στον παραβάτη(ες) και να απαιτήσουμε άμεση παύση χρήσης όλων των αθέμιτων πρακτικών.
  • Ενδέχεται να θέσουμε φραγή στο παραβιάζοντα λογαριασμό(ούς) με στόχο τη διενέργεια ενδελεχούς ελέγχου σχετικά με τις αθέμιτες πρακτικές.
  • Τέλος, διατηρούμε το δικαίωμα, κατά τη διακριτική μας ευχέρεια, να κλείσουμε τον παραβιάζοντα λογαριασμό(ούς) επ’ αόριστον και να κατάσχουμε όλα τα ποσά που βρίσκονται στον λογαριασμό(ούς) (βλ. διατάξεις 5, 19, και 21 των Γενικών Όρων Συναλλαγών μας).

Τροποποιήθηκε/Δημιουργήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2012.