Βασικές αρχές

Υπεύθυνος Στοιχηματισμός στη VistaBet.gr

Ως πρωτοπόρος του online gaming, η VistaBet.gr αναλαμβάνει την ευθύνη για την προσφορά προϊόντων τυχερών παιγνίων. 

H VistaBet.gr επιθυμεί να παρέχει το πιο ασφαλές περιβάλλον και την πιο καινοτόμα πλατφόρμα τυχερών παιγνίων για ενήλικες παγκοσμίως. Μέσω της δίκαιης και υπεύθυνσης προσφοράς προϊόντων, κάθε χρήστης μπορεί να παίξει εντός των οικονομικών του ορίων και να λάβει την καλύτερη δυνατή υπηρεσία. Η VistaBet.gr δεσμεύεται για τήρηση ακεραιότητας, δίκαιης διεξαγωγής και αξιοπιστίας. Για τον λόγο αυτό είναι σαφές ότι η VistaBet.gr θα πρέπει να κάνει το καλύτερο δυνατό για να αποφύγει και να μειώσει τα προβλήματα που προκύπτουν από τη συμμετοχή στα τυχερά παιχνίδια, ιδίως λόγω υπερβολικού παιχνιδιού. Την ίδια στιγμή, είναι σημαντικό να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα όσων συμμετέχουν σε τυχερά παιχνίδια με σύνεση και τα χρησιμοποιούν ως μέσο διασκέδασης.

Ο Υπεύθυνος Στοιχηματισμός στη VistaBet.gr βασίζεται σε τρεις πυλώνες: 1. Ασφάλεια παίκτη, 2. Ασφάλεια παιχνιδιού και 3. Προστασία ενάντια στον εθισμό στα τυχερά παίγνια. Μαζί με ερευνητικά κέντρα, ενώσεις και θεραπευτικούς οργανισμούς, εργαζόμαστε για τη θέσπιση μέτρων προστασίας των παικτών, καθώς και για ένα υπεύθυνο, ασφαλές και αξιόπιστο πλαίσιο online gaming στην Ευρώπη.

1. Ασφάλεια παίκτη

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την ασφάλεια των παικτών μας. Η προστασία των παικτών βασίζεται σε οδηγίες που εκδίδει ο EGBA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Gaming και Στοιχήματος), με αποκλεισμό ανηλίκων από τη στοιχηματική προσφορά και προστασία απορρήτου, που περιλαμβάνουν υπεύθυνο χειρισμό δεδομένων και επεξεργασία πληρωμών. Η δίκαιη διεξαγωγή και η τυχαία φύση των προϊόντων της προσφοράς παρακολουθείτε στενά από ανεξάρτητες αρχές. Η επικοινωνία μάρκετινγκ έχει επίσης γνώμονα την προστασία των παικτών: μια δίκαιη εταιρία τυχερών παιγνίων, υπόσχεται μόνο ό,τι μπορεί να προσφέρει.

2. Ασφάλεια παιχνιδιού

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την ασφάλεια των προσφερόμενων τυχερών παίγνιων με δύο τρόπους: αρχικά, προστατεύουμε τους χρήστες μας ενάντια σε σφάλματα όπως η ακούσια τοποθέτηση στοιχημάτων μέσω "αλόγιστης χρήσης". Επίσης, η ηλεκτρονική παρακολούθηση της VistaBet.gr καθώς και η εμπειρία των bookies μας διασφαλίζει προστασία ενάντια στην απάτη. Η παραποίηση στοιχημάτων και το ξέπλυμα χρήματος αποτελούν ποινικά αδικήματα και όχι παιχνίδι. Στο πλαίσιο αυτό, συνεργαζόμαστε στενά με την ESSA (Ευρωπαϊκή Ένωση Αθλημάτων και Ασφαλείας) και τον EGBA.

3. Προστασία ενάντια στον εθισμό στα τυχερά παίγνια: έρευνα – πρόληψη – παρέμβαση

Η πλειοψηφία των χρηστών που συμμετέχουν σε αθλητικά στοιχήματα, καζίνο και άλλα παιγνίδια, παίζει συνετά με στόχο τη διασκέδαση. Τα μοτίβα συμπεριφοράς που είναι αμελητέα όταν συμβαίνουν σε εύλογο βαθμό (όπως τα ψώνια, ο αθλητισμός, το φαγητό ή η κατανάλωση αλκοόλ) μπορούν να κλιμακωθούν για ορισμένους ανθρώπους και να αποτελέσουν πρόβλημα. Με τον ίδιο τρόπο, η συμμετοχή σε στοιχήματα και τυχερά παιχνίδια μπορεί επίσης να οδηγήσει σε προβλήματα για μια μικρή ομάδα παικτών.

Για να προσφέρουμε σε αυτούς τους παίκτες την καλύτερη δυνατή στήριξη, το σύνολο της ενημέρωσης χρηστών που σχετίζεται με το responsible gaming πραγματοποιείται από μια ειδική ομάδα "Υπεύθυνου Στοιχηματισμού" στο πλαίσιο του τμήματος εξυπηρέτησης πελατών. Για αρκετά χρόνια, η VistaBet.gr είχε συνεργασία με το γνωστό Τμήμα Εθισμών, του Cambridge Health Alliance, εταίρο του Harvard Medical School. Αυτή η ομάδα εργάζεται παρέχοντας συστάσεις τους παίκτες για το βαθμό στον οποίο τους είναι δυνατό να παίξουν υπεύθυνα. Σε περιπτώσεις που υπάρχει θέμα εθισμού στα τυχερά παίγνια, η περαιτέρω συμμετοχή του παίκτη σε αυτά απαγορεύεται. Ο παίκτης λαμβάνει τότε υποστήριξη και σύμβουλευτική σχετικά με το πώς να βρει επαγγελματική βοήθεια στην περιοχή του.

Η ανάληψη ευθύνης του εαυτού είναι η πιο βιώσιμη μορφή πρόληψης.

H VistaBet.gr προωθεί τη βασική αρχή ότι η τελική απόφαση και η ευθύνη για τον βαθμό συμμετοχής στα τυχερά παίγνια και το ποσό πονταρίσματος ανήκει στον παίκτη. Η ίδια ευθύνη του παίκτη είναι κατά συνέπεια η πιο βιώσιμη μορφή προστασίας. H VistaBet.gr αναγνωρίζει τη δική της ευθύνη στο πλαίσιο υποστήριξης του παίκτη ως προς τη λήψη υπεύθυνων αποφάσεων βάσει της σαφούς προσφοράς προϊόντων, κατανοητών πληροφοριών και τρόπων συμπεριφοράς.

Προστασία ανηλίκων

H VistaBet.gr αποκλείει του ανηλίκους (άτομα κάτω των 21 ετών) από τη συμμετοχή στα τυχερά παίγνια. Η υποχρεωτική επαλήθευση της ενηλικίωσης και της ημερομηνίας γέννησης αποτελεί συνεπώς προϋπόθεση εγγραφής. Ένα αντίγραφο εγγράφου ταυτοποίησης με φωτογραφία είναι επίσης προϋπόθεση για να προβεί ο παίκτης στην πρώτη ανάληψη. Η VistaBet.gr αναλαμβάνει σοβαρά την ευθύνη της για αποτροπή της συμμετοχής ανηλίκων σε τυχερά παίγνια. Προκειμένου να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή προστασία ανηλίκων, στηριζόμαστε και στην υποστήριξη γονέων και κηδεμόνων. Παρακαλούμε διατηρήστε τα στοιχεία πρόσβασής σας πάντοτε ασφαλή (όνομα χρήστη, κωδικό πρόσβασης και συνδυασμό ερωταπάντησης).

Επίσης, σας συνιστούμε να εγκαταστήσετε λογισμικό φιλτραρίσματος. Αυτό το λογισμικό σας επιτρέπει να περιορίσετε την πρόσβαση παιδιών και εφήβων στο ίντερνετ. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο θέμα στο www.saferinternet.org . Τα λογισμικά φιλτραρίσματος όπως το www.netnanny.com μπορούν να προσφέρουν περισσότερη προστασία.

Ευθύνη έναντι προβλημάτων

Ως "Οίκος παιχνιδιών", η VistaBet.gr προσφέρει πληθώρα παιχνιδιών και στοιχημάτων που αποτελούν μια μορφή διασκέδασης γαι την πλειοψηφία των παικτών.Η VistaBet.gr αναλαμβάνει την ευθύνη της για τους ανθρώπους αυτούς παρέχοντας στήριξη και εργαλεία που διασφαλίζουν ένα σίγουρο και διασκεδαστικό περιβάλλον αναφορικά με τους σχετικούς κινδύνους.

Αυτοί που έχουν δυσκολία στην αξιολόγηση κινδύνων, αναγνώριση των δικών τους ορίων ή όσοι υποφέρουν από εθισμούς δεν είναι σε θέση να απολαύσουν τα προϊόντα υπεύθυνα και να τα εκλάβουν ως μορφή διασκέδασης. Η VistaBet.gr αναλαμβάνει την ευθύνη της γι' αυτό αποκλείοντας αυτούς τους ανθρώπους από την πλατφόρμα της για τη δική τους προστασία.