Κανόνες τουρνουά

Οι ακόλουθοι κανόνες ισχύουν για όλα τα τουρνουά, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά.

Εγγραφή και έναρξη

 1. Tα τουρνουά Sit & Go ξεκινούν από τη στιγμή που ο απαραίτητος αριθμός παικτών λάβει θέση. Οι παίκτες επιλέγουν τη θέση του βάσει της αρχής "όποιος παρουσιάζεται πρώτος, εξυπηρετείται πρώτος".
 2. Τα Sit & Gο πολλαπλών τραπεζιών ξεκινούν μόλις εγγραφεί ο απαραίτητος αριθμός παικτών. Οι παίκτες θα καθίσουν με τυχαία σειρά.
 3. Τα τουρνουά πολλαπλών τραπεζιών ξεκινούν σε προκαθορισμένες ώρες. Οι παίκτες κάθονται με τυχαία σειρά.
 4. Σε ορισμένα τουρνουά πολλαπλών τραπεζιών, παρέχεται το δικαίωμα καθυστερημένης εγγραφής. Η περίοδος εγγραφής λήγει όταν:
  1. Το τουρνουά φτάσει στο επίπεδο που αναφέρεται στο παράθυρο "Πληροφορίες τουρνουά" του λόμπι.
  2. Έχει συμπληρωθεί ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων στο τουρνουά.
  3. Το τουρνουά απέχει λιγότερα από Ν επίπεδα για την θέση κατάταξης του τελευταίου επάθλου (N>1).
 5. Οι παίκτες έχουν το δικαίωμα να ακυρώσουν την εγγραφή τους σε τουρνουά Sit & Go, υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν ήδη συμπληρωθεί όλες οι θέσεις.
 6. Οι παίκτες έχουν το δικαίωμα απεγγραφής από ένα τουρνουά πολλαπλών τραπεζιών έως και 5 λεπτά πριν από την ώρα έναρξής του. Οι παίκτες που κάνουν την εγγραφή τους 5 λεπτά ή λιγότερο πριν την έναρξη του τουρνουά, καθώς και οι παίκτες που εγγράφονται κατά τη διάρκεια της καθυστερημένης εγγραφής δεν δικαιούνται να ακυρώσουν την εγγραφή τους.

Κανόνες

 1. Όλοι οι παίκτες που συμμετέχουν στα τουρνουά, θα πρέπει να τοποθετήσουν όλα τα blind και/ή ante. Για τους παίκτες που δεν είναι παρόντες και έτοιμοι να παίξουν, θα τοποθετούνται αυτόματα τα blind και/ή ante.
 2. Κάθε μία ώρα θα γίνεται διάλειμμα πέντε λεπτών σε όλα τα προγραμματισμένα τουρνουά, εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό.
 3. Όταν τα τραπέζια χάνουν την ισορροπία τους στα τουρνουά πολλαπλών τραπεζιών (δηλ. ένα τραπέζι έχει λιγότερους παίκτες από ένα άλλο), η ισορροπία των παικτών αποκαθίσταται ως εξής:
  1. Τρεις παίκτες εάν ο αριθμός των ενεργών τραπεζιών είναι μεγαλύτερος των 100.
  2. Δύο παίκτες εάν ο αριθμός των ενεργών τραπεζιών είναι μεγαλύτερος των 10, αλλά μικρότερος ή ίσος των 100.
  3. Ένας παίκτης εάν ο αριθμός των ενεργών τραπεζιών είναι μικρότερος ή ίσος του 10.
 4. Οι παίκτες που μεταφέρονται σε άλλο τραπέζι λαμβάνουν μοίρασμα στο παιχνίδι όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
 5. Σε γενικές γραμμές, κάθε παίκτης τοποθετεί ένα small blind και ένα big blind σε κάθε γύρο. Η διαδικασία αναδιοργάνωσης τραπεζιών και μετακίνησης παικτών μπορεί να έχει οποιοδήποτε από τα παρακάτω αποτελέσματα οποιαδήποτε στιγμή:
  1. Κάποιος παίκτης μπορεί να αναγκαστεί να τοποθετήσει το big blind περισσότερες από μία φορές ανά γύρο.
  2. Το κουμπί του ντίλερ μπορεί να βρεθεί στην κατοχή του ίδιου παίκτη για περισσότερα από ένα χέρια.
  3. Κάποιος παίκτης ενδέχεται να μη χρειαστεί να τοποθετήσει το ένα ή και τα δύο blind σε κάποιο γύρο.
 6. Δεδομένου ότι τα παραπάνω ενδέχεται να μη συμβούν, κανένας παίκτης δεν επωφελείται μακροπρόθεσμα, συνεπώς οι κανόνες είναι δίκαιοι για όλους τους παίκτες.
 7. Στα παιχνίδια με κοινά φύλλα, (Texas Hold'em και Omaha), το υψηλότερο φύλλο των παικτών καθορίζει την αρχική θέση για το κουμπί του ντίλερ. Αν δύο παίκτες έχουν το ίδιο υψηλό φύλλο, τότε το χρώμα (κατά τη σειρά μπαστούνια, κούπες, καρό και σπαθιά) καθορίζει τον παίκτη στον οποίο θα δοθεί το κουμπί.
 8. Όλα τα τουρνουά εκτός των τουρνουά βάσει χρόνου θα συνεχίζουν έως ότου ένας παίκτης κερδίσει όλες τις μάρκες. Στα προκριματικά τουρνουά, ένα τουρνουά μπορεί να σταματήσει με περισσότερους του ενός παίκτες να απομένουν.
 9. Τα τουρνουά βάσει χρόνου (HellKat) ολοκληρώνονται κατά τον προκαθορισμένο χρόνο. Οι αποπληρωμές καθορίζονται από τον αριθμό μαρκών του παίκτη. Τα τουρνουά βάσει χρόνου και καθορισμένης διάρκειας ολοκληρώνονται μετά το πέρας συγκεκριμένης χρονικής περιόδου. Τα τουρνουά τυχαίας διάρκειας έχουν όριο μέγιστου χρόνου και ενδέχεται να τελειώσουν νωρίτερα από αυτό. Τα τουρνουά τυχαίας διάρκειας δεν τελειώνουν σε καμία περίπτωση με πάνω από 10% του μέγιστου χρόνου να απομένει για παιχνίδι. Όλα τα τουρνουά βάσει χρόνου λήγουν μετά το παιχνίδι ενός ολοκληρωμένου χεριού. Κανένα παιχνίδι δε σταματά στα μέσα ενός χεριού.
 10. Στα τουρνουά βάσει χρόνου, οι τρεις κορυφαίοι παίκτες (βάσει του αριθμού μαρκών) διαχωρίζουν το έπαθλο σύμφωνα με τις κοινοποιηθείσες δομές αποπληρωμών. Εάν προκύψει ισοπαλία, οι παίκτες μοιράζονται ένα κατάλληλο έπαθλο. Για παράδειγμα, εάν τρεις παίκτες απομένουν στο τέλος ενός τουρνουά και δύο είναι ισόπαλοι για τον μεγαλύτερο αριθμό μαρκών, θα μοιραστούν το πρώτο και δεύτερο έπαθλο συνδυασμένα. Ο τρίτος παίκτης θα λάβει το έπαθλο της τρίτης θέσης.
 11. Ομοίως, εάν έχουν απομείνει μόνο δύο παίκτες κατά τη λήξη του τουρνουά και δεν είναι ισόπαλοι μεταξύ τους, οι εναπομείναντες παίκτες θα πρέπει να μοιραστούν τα έπαθλα της πρώτης και της δεύτερης θέσης βάσει του αριθμού μαρκών τους και ο παίκτης που θα αποκλειστεί στην τρίτη θέση θα λάβει το έπαθλο της τρίτης θέσης.
 12. Ο χρόνος που έχουν οι παίκτες για να ενεργήσουν μειώνεται κατά τη διάρκεια του τελευταίου 10% του χρόνου που απομένει στο ρολόι βάσει του τουρνουά. Αυτό γίνεται για να αποτραπεί η καθυστέρηση.
 13. Με εξαίρεση τα τουρνουά με re-buy, ένας παίκτης αποκλείεται όταν χάσει όλες τις μάρκες του.
 14. Σε τουρνουά με όριο (προκαθορισμένα στοιχήματα), σε κάθε γύρο στοιχημάτων υπάρχει ένα στοίχημα και μέχρι τρεις ρελάνς μέγιστο. Όταν έχουν απομείνει μόνο δύο παίκτες, δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των ρελάνς. Στα τουρνουά με όριο ποτ και στα τουρνουά no-limit, δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των ρελάνς.
 15. Όταν έχουν απομείνει μόνο δύο παίκτες, ο παίκτης που είναι η σειρά του να τοποθετήσει το big blind το τοποθετεί και το κουμπί του ντίλερ περνάει στον παίκτη με το small blind. Ο παίκτης με το small blind ή με το κουμπί κάνει πρώτος κίνηση πριν το flop και δεύτερος μετά το flop.
 16. Αν αποκλειστούν δύο (ή περισσότεροι) παίκτες από το ίδιο τραπέζι στο ίδιο χέρι, ο παίκτης που ξεκίνησε το χέρι με τις περισσότερες μάρκες τερματίζει στην υψηλότερη θέση.
 17. Αν αποκλειστούν δύο (ή περισσότεροι) παίκτες από διαφορετικά τραπέζια στο ίδιο χέρι, το έπαθλο μοιράζεται ισάξια σε όλους τους παίκτες που τερμάτισαν στην ίδια κατάταξη. Ο καθένας από αυτούς καταχωρείται στην κατώτατη κατάταξη.
 18. Όταν τα τουρνουά διεξάγονται βάσει της ρύθμισης 'hand-for-hand' (χέρι για χέρι), αν αποκλειστούν δύο ή περισσότεροι παίκτες (από το ίδιο ή από διαφορετικό τραπέζι) στο ίδιο χέρι, ο παίκτης που ξεκίνησε το χέρι με τις περισσότερες μάρκες θα τερματίσει στην υψηλότερη θέση.
 19. Αναμένεται από τους παίκτες να συμμορφώνονται με το πρωτόκολλο του πόκερ. Οποιοσδήποτε παίκτης δε συμμορφώνεται με αυτό το πρωτόκολλο ενδέχεται να αποκλειστεί από το τουρνουά.
 20. Στα τουρνουά δεν επιτρέπεται το soft playing (ευνοϊκός τρόπος παιξίματος). Το soft playing λαμβάνει χώρα όταν ένας παίκτης δεν παίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το χέρι του, έχοντας την πρόθεση να βοηθήσει κάποιον άλλον παίκτη να προχωρήσει περαιτέρω στο τουρνουά.
 21. Οι παίκτες που δε στοιχηματίζουν εγκαίρως στο χέρι τους και βγαίνουν εκτός του καθορισμένου χρονικού ορίου (time-out), θεωρούνται αυτομάτως ότι πάνε πάσο.
 22. Σε προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα, τα τουρνουά θα διεξάγονται βάσει της ρύθμισης 'hand-for-hand' (χέρι για χέρι). Κατ' αυτόν τον τρόπο, στα τραπέζια θα μπορεί να παιχθεί ο ίδιος ακριβώς αριθμός χεριών σε κρίσιμες στιγμές.

Πολιτική ακύρωσης

 1. Τουρνουά Sit & Go ενός τραπεζιού, τουρνουά Sit & Go πολλαπλών τραπεζιών και τουρνουά πολλαπλών τραπεζιών: αν ένα τουρνουά ακυρωθεί για τεχνικούς λόγους, θα πραγματοποιηθεί επιστροφή χρημάτων σύμφωνα με τα παρακάτω:

  (α) Αν το τουρνουά δεν έχει ξεκινήσει ακόμα:

  1. Όλοι οι παίκτες θα λάβουν πίσω το buy-in τους και την προμήθεια εισόδου στο τουρνουά.

  (β) Αν το τουρνουά έχει ξεκινήσει αλλά η εγγραφή για το τουρνουά είναι ακόμα ανοιχτή (δηλαδή το τουρνουά είναι ακόμα στην περίοδο των καθυστερημένων εγγραφών):

  1. Κάθε παίκτης που αποκλείστηκε πριν από τη στιγμή της ακύρωσης χάνει το ποσό του buy-in και της προμήθειας εισόδου του.
  2. Οι παίκτες που βρίσκονται ακόμα στο τουρνουά θα λάβουν επιστροφή του buy-in και της προμήθειας εισόδου τους.
  3. Οποιαδήποτε buy-in (εκτός από τις προμήθειες εισόδου) έχουν συγκεντρωθεί από τους παίκτες που έχουν αποκλειστεί από το τουρνουά, θα μοιραστούν ποσοστιαία στους παίκτες που απέμειναν στο τουρνουά και σύμφωνα με τον αριθμό των μαρκών του κάθε παίκτη.
  4. Το τουρνουά θα δώσει μόνο τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί από το buy-in. Οποιοδήποτε εγγυημένο συνολικό έπαθλο του τουρνουά δε θα αποτελέσει σχετικό παράγοντα στον υπολογισμό της επιστροφής χρημάτων.

  (γ) Αν το τουρνουά έχει ξεκινήσει και η περίοδος εγγραφών έχει λήξει:

  1. Κάθε παίκτης που αποκλείστηκε πριν από τη στιγμή της ακύρωσης χάνει το ποσό του buy-in και της προμήθειας εισόδου του.
  2. Οι εναπομείναντες παίκτες θα λάβουν το ποσό το οποίο θα λάμβανε ως έπαθλο ο επόμενος παίκτης που θα αποκλειόταν από το τουρνουά. 50% του υπόλοιπου συνολικού επάθλου θα μοιραστεί ισότιμα σε όλους τους εναπομείναντες παίκτες ενώ το υπόλοιπο 50% θα μοιραστεί ποσοστιαία βάσει του αριθμού των μαρκών που έχει ο κάθε παίκτης. Στους εναπομείναντες παίκτες θα επιστραφούν και οι προμήθειες εισόδου τους.

  (δ) Σε έκτακτες περιπτώσεις που η ποιότητα των υπηρεσιών μας έχει υποβαθμιστεί σημαντικά για λόγους ανωτέρας βίας, τρομοκρατικής ενέργειας, φωτιάς ή κατανεμημένης επίθεσης άρνησης εξυπηρέτησης (DDoS attack), διατηρούμε το δικαίωμα να ακυρώσουμε τα τουρνουά και να επιστρέψουμε στους παίκτες το buy-in και την προμήθεια εισόδου τους μόνο για τα τουρνουά, στα οποία τα πραγματικά συνολικά έπαθλα μπορεί να είναι μικρότερα των εγγυημένων συνολικών επάθλων. Σε τέτοια περίπτωση, θα επιστρέψουμε σε όλους τους παίκτες το buy-in και την προμήθεια εισόδου τους, καθώς και στους παίκτες που αποκλείστηκαν από το τουρνουά τη στιγμή της ακύρωσης.

 2. Τουρνουά Sit & Go Hero: Εάν ένα τουρνουά ακυρωθεί για τεχνικούς λόγους, θα ισχύει η ακόλουθη πολιτική επιστροφής χρημάτων:
  1. Εάν το τουρνουά δεν έχει ξεκινήσει ακόμα:
   1. Όλοι οι παίκτες θα λάβουν πίσω το buy-in τους και την προμήθεια εισόδου στο τουρνουά.
  2. Σε περίπτωση που το τουρνουά έχει ξεκινήσει:
   1. Κάθε παίκτης που αποκλείστηκε πριν από τη στιγμή της ακύρωσης χάνει το ποσό του buy-in και της προμήθειας εισόδου του.
   2. Οι εναπομείναντες παίκτες θα λάβουν το ποσό το οποίο θα λάμβανε ως έπαθλο ο επόμενος παίκτης που θα αποκλειόταν από το τουρνουά. 50% του υπόλοιπου συνολικού επάθλου θα μοιραστεί ισότιμα σε όλους τους εναπομείναντες παίκτες, ενώ το υπόλοιπο 50% θα μοιραστεί ποσοστιαία βάσει του αριθμού των μαρκών που έχει ο κάθε παίκτης. Το προκαθορισμένο ποσό bounty θα αποτελέσει μέρος του συνολικού επάθλου αν αυτό δεν το έχουν κερδίσει ήδη. Στους εναπομείναντες παίκτες ΔΕ θα επιστραφούν οι προμήθειες εισόδου τους.
 3. Ένα τουρνουά Sit & Go Hero θεωρείται ότι ξεκινάει μόνο αφού μοιραστεί το πρώτο φύλλο.

 4. Τα ακυρωθέντα τουρνουά χωρίς buy-in πραγματικών χρημάτων θα θεωρούνται ότι δεν έχουν παιχτεί. Αυτό περιλαμβάνει και τουρνουά εικονικών χρημάτων. Τα όποια έπαθλα αυτών των τουρνουά δε θα επαναδιανέμονται και δε θα δίδεται αποζημίωση σε παίκτες που βρίσκονται ακόμη εντός τουρνουά κατά τη στιγμή της ακύρωσης.
 5. Η πολιτική προστασίας αποσύνδεσης και ακύρωσης ισχύει για όλα τα τουρνουά.
 6. Ένα τουρνουά Sit & Go θα ακυρώνεται αν έχουν αποσυνδεθεί όλοι οι παίκτες και έχουν παιχτεί 50 παρτίδες μέχρι να μπορέσουν να επανασυνδεθούν.
 7. Διατηρούμε το δικαίωμα να ακυρώσουμε ή να αλλάξουμε το πρόγραμμα των τουρνουά ανά πάσα στιγμή και για οποιοδήποτε λόγο, με ή χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση. Διατηρούμε το δικαίωμα να τροποποιούμε τους κανόνες και τις πολιτικές των τουρνουά πόκερ ανά πάσα στιγμή χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση. Τέτοιου είδους τροποποιήσεις θα τίθενται σε ισχύ από τη στιγμή της γνωστοποίησής τους στην ενότητα "Κανόνες τουρνουά" στον δικτυακό μας τόπο. Αποτελεί αποκλειστική ευθύνη των παικτών να ενημερώνονται σχετικά με τους κανόνες και τις πολιτικές των τουρνουά πριν λάβουν μέρος σε αυτά.
 8. Οι κανόνες και οι πολιτικές των τουρνουά πόκερ που περιέχονται εδώ αποτελούν την πλήρη συμφωνία μεταξύ του παίκτη και του δικτυακού τόπου αναφορικά με τις δραστηριότητες του παίκτη σε οποιοδήποτε τουρνουά, εκτός και αν ορίζεται διαφορετικά σε κάποιους κανόνες τουρνουά πόκερ που ισχύουν για το συγκεκριμένο τουρνουά, όπως αυτοί δημοσιεύονται στον δικτυακό μας τόπο.
 9. Δεν εμφανίζεται το χρονικό διάστημα που ο κάθε Παίκτης κάθεται σε ένα συγκεκριμένο τραπέζι (table).
 10. Εφόσον δεν αναφέρεται κάτι διαφορετικό, το σύνολο χρήσης της ιστοσελίδας από τους παίκτες διέπεται από τους όρους και τις προϋποθέσεις. Σε περίπτωση οποιασδήποτε αντιδικίας, θα ισχύουν οι εν λόγω όροι και προϋποθέσεις.

Ημερομηνία τελευταίας τροποποίησης: 5/8/2021