Ποσοστό RTP (Επιστροφή Στον Παίκτη)

Σύνοψη RTP

Το ποσοστό RTP (Επιστροφή Στον Παίκτη) είναι ένα θεωρητικό μέσο μέτρησης, ώστε οι παίκτες να έχουν μία εικόνα του ποσού των χρημάτων, που πιθανόν θα τους επιστραφεί από το παιχνίδι με την πάροδο του χρόνου. Εκφράζει μία μέση απόδοση κερδών μακροπρόθεσμα.

Το RTP συνήθως καθορίζεται με βάση 1.000.000 περιστροφές/spins ή γύρους σε κάθε παιχνίδι. Αυτό σημαίνει, ότι αν ένα παιχνίδι έχει 95% RTP, τότε ότι παίκτες μπορούν να περιμένουν επιστροφή €0.95 ανά €1.00 (ή αντίστοιχου νομίσματος) πονταρίσματος μακροπρόθεσμα, δηλαδή σε μεγάλη διάρκεια χρόνου παιχνιδιού και πολλών περιστροφών/γύρων. Από τη στιγμή που τα αποτελέσματα ενός παιχνιδιού είναι τυχαία και ανεξάρτητα το ένα από το άλλο, είναι πιθανό οι παίκτες να μην δουν τελικά αυτό το αποτέλεσμα βραχυπρόθεσμα.

Μία μονή περιστροφή αξίας €0.10 σε ένα παιχνίδι θα μπορούσε να επιστρέψει €10, δίνοντας RTP ύψους 1.000%, ή θα μπορούσε να μην επιστρέψει τίποτα, δίνοντας RTP 0%. Το θεωρητικό RTP είναι μία εξασφάλιση ότι με την πάροδο του χρόνου και πολλών περιστροφών/γύρων, θα αποδώσει σύμφωνα με την αναρτηθείσα τιμή.


Πώς λειτουργεί το RTP;

Τα παιχνίδια πιάνουν το νούμερο του RTP μακροπρόθεσμα και οι παίκτες πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτά τα ποσοστά δεν αναφέρονται σε κάθε γύρο του παιχνιδιού ή σε κάθε περιστροφή. Η επιστροφή κάθε νίκης είναι τυχαίο νούμερο και δεν καθορίζεται από τον δείκτη RTP. Κάθε περιστροφή έχει τη δυνατότητα να προσφέρει μία επιστροφή, που κυμαίνεται από μηδέν μέχρι το μέγιστο ποσό νίκης, ασχέτως με τα προηγούμενα αποτελέσματα.

Το ποσοστό RTP υπολογίζεται ανά παιχνίδι και όχι ανά χρήστη. Για παράδειγμα, η νίκη ενός παίκτη δεν επηρεάζει το ποσοστό ενός άλλου. Αν κάποιος στρίψει ένα νόμισμα και κερδίσει 10 φορές στη σειρά, αυτό δεν αλλάζει την πιθανότητα νίκης, που είναι 50% (κορώνα ή γράμματα). Τα αποτελέσματα είναι πάντα τυχαία, αλλά παρακολουθούνται στενά, ώστε να εξασφαλιστεί ότι έπειτα από εκατομμύρια περιστροφές, το αναφερόμενο ποσοστό RTP θα επιβεβαιωθεί.


Θα «αποζημιωθώ» για χαμένα παιχνίδια;

Όχι. Ο δείκτης RTP δεν επηρεάζει κάθε γύρο παιχνιδιού και αυτό σημαίνει ότι αν τύχουν διαδοχικές ήττες, αυτές δεν είναι απαραίτητο ότι θα ακολουθηθούν από διαδοχικές νίκες, ώστε να «αποζημιωθείτε» για τις ήττες. Οι παίκτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ένα αρνητικό αποτέλεσμα δεν επηρεάζει τη συνέχεια του παιχνιδιού τους και θα πρέπει να ποντάρουν μόνο τα χρήματα που έχουν τη δυνατότητα.

Κάθε παιχνίδι έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και λειτουργίες και αυτό σημαίνει ότι κάθε παιχνίδι «συμπεριφέρεται» και διαφορετικά.


Πού βρίσκω το ποσοστό RTP;

Μπορείτε να βρείτε το ποσοστό RTP στους «κανόνες» ή στον φάκελο «βοήθεια» κάθε παιχνιδιού.

Τελευταία ενημέρωση: (16/04/2024)