Μπάσκετ

(Τελευταία ενημέρωση: 30.01.2024)

Εκτός των παρακάτω ειδικών κανόνων στοιχήματος, ισχύουν και οι γενικοί όροι συμμετοχής σε στοιχήματα. Ωστόσο, οι ειδικοί κανόνες θα υπερισχύουν των γενικών όρων συμμετοχής.

1.) Παράταση: Εάν δεν αναφέρεται κάτι διαφορετικό, τα στοιχήματα θα διακανονίζονται βάσει του αποτελέσματος, συμπ. της παράτασης. π.χ. στοιχήματα που αφορούν το δεύτερο ημίχρονο.

1.α.) Το 1ο ημίχρονο περιλαμβάνει την 1η περίοδο και τη 2η περίοδο, ενώ το 2ο ημίχρονο την 3η και την 4η περίοδο. Η παράταση δεν μετρά για στοιχήματα που αφορούν την 4η περίοδο, εκτός εάν δηλώνεται κάτι διαφορετικό.

2.) Διάρκεια Αγώνα: Εάν ο αγώνας εγκαταλειφθεί πριν από την ολοκλήρωση του επίσημου αποτελέσματος, τα αποτελέσματα θα θεωρούνται επίσημα εάν έχουν απομείνει κάτω από 5 λεπτά κατά τη στιγμή της εγκατάλειψης. Αυτό σημαίνει π.χ.

  • "43" λεπτά παιχνιδιού, π.χ. για NBA (κανονική διάρκεια παιχνιδιού 48 λεπτά)
  • "35" λεπτά παιχνιδιού, π.χ. για WNBA, NCAAB, FIBA (κανονική διάρκεια παιχνιδιού 40 λεπτά)

Εάν δεν αναφέρεται κάτι διαφορετικό, τότε αυτός ο κανόνας ισχύει για όλα τα στοιχήματα.
Εάν ο αγώνας εγκαταλειφθεί οποιαδήποτε στιγμή, τότε όλα τα στοιχήματα θα είναι άκυρα, εκτός εάν τα στοιχήματα είχαν ήδη κριθεί πριν από τη στιγμή της εγκατάλειψης.

3.) Περίοδος με το υψηλότερο σκορ: Και οι τέσσερις περίοδοι πρέπει να ολοκληρωθούν. Η παράταση δεν μετράει. Εάν ο αγώνας εγκαταλειφθεί, τότε όλα τα στοιχήματα θα είναι άκυρα, εκτός εάν έχουν ήδη σημειωθεί οι περισσότεροι πόντοι στην 4η περίοδο κατά τη στιγμή της εγκατάλειψης. Σε περίπτωση ισοπαλίας μεταξύ 2 ή περισσοτέρων περιόδων, τότε ισχύει ο κανόνας dead-heat. Ημίχρονο με τους περισσότερους πόντους: Και τα δύο ημίχρονα θα πρέπει να ολοκληρωθούν. Η παράταση δεν μετράει. Εάν ο αγώνας εγκαταλειφθεί, τότε όλα τα στοιχήματα θα είναι άκυρα, εκτός εάν έχουν ήδη σημειωθεί οι περισσότεροι πόντοι στο 2ο ημίχρονο κατά τη στιγμή της εγκατάλειψης. Σε περίπτωση που και τα δύο ημίχρονα έχουν τον ίδιο αριθμό συνολικών πόντων, τα στοιχήματα θα είναι άκυρα.

4.) Ημερομηνία διοργάνωσης: Όλοι οι αγώνες θα πρέπει να διεξαχθούν την προγραμματισμένη ημερολογιακή ημέρα (στην τοποθεσία) και στην προγραμματισμένη τοποθεσία. Διαφορετικά όλα τα στοιχήματα για τον αγώνα θα είναι άκυρα.

5.) Ημίχρονο / Κανονική διάρκεια: Η παράταση δεν μετράει.

6.) Ομάδα με τους περισσότερους πόντους (ομαδικό στοίχημα): Εάν μια ομάδα συμμετάσχει σε διοργάνωση που εγκαταλείφθηκε, τότε οι πόντοι της εν λόγω ομάδας πριν από την εγκατάλειψη μετρούν και όλα τα στοιχήματα είναι έγκυρα. Εάν ένας αγώνας από τις συμμετέχουσες ομάδες δεν ξεκινήσει την προγραμματισμένη ημερολογιακή ημέρα (στην τοποθεσία) και στην τοποθεσία για οποιονδήποτε λόγο, τότε όλα τα στοιχήματα θα είναι άκυρα.

7.) Πρώτο φάουλ στον αγώνα/ημίχρονο/περίοδο: Αυτό το στοίχημα αφορά όλα τα είδη φάουλ - συμπ. προσωπικών φάουλ και τεχνικών ποινών. Αυτός ο κανόνας ισχύει και για τα επακόλουθα φάουλ.

8.) Πρώτος που θα αποβληθεί λόγω φάουλ: Τα στοιχήματα διακανονίζονται βάσει του πρώτου παίκτη που θα "αποβληθεί λόγω φάουλ" καθώς θα έχει διαπράξει 6 φάουλ στο αμερικανικό και 5 φάουλ στο μη αμερικανικό μπάσκετ. Οι τεχνικές ποινές και τα αντιαθλητικά δεν μετρούν στο πλαίσιο αυτού του στοιχήματος.

9.) Πρωταθλητές Κατηγορίας: Αν η σεζόν καταστεί μικρότερη για οποιοδήποτε λόγο, τότε τα στοιχήματα θα αποτιμούνται βάσει του Πρωταθλητή Κατηγορίας που θα ανακοινώνεται από την αντίστοιχη αρμόδια αρχή.

10.) Ισόπαλος αγώνας αν δεν προσφέρονται αποδόσεις ισοπαλίας: Εάν ένα στοίχημα νίκης, ένα συνολικό ή ένα handicap στοίχημα ολοκληρωθεί με ισοπαλία και δεν έχουν προσφερθεί αποδόσεις για αυτή την επιλογή, όλα τα στοιχήματα ακυρώνονται.

11.) “Grand Salami”/NBA: Αυτό το στοίχημα αναφέρεται στον συνολικό αριθμό πόντων που σημειώθηκαν σε όλους τους αγώνες που διεξήχθησαν σε μια δεδομένη ημέρα. Μετρούν μόνο οι αγώνες που διεξήχθησαν εκείνη την ημέρα (σύμφωνα με το πρόγραμμα του NBA). Αν κάποιοι αγώνες αναβληθούν ή κάποιοι αγώνες προστεθούν στο πρόγραμμα μετά την ανακοίνωση των αρχικών αποδόσεων, τότε όλα τα στοιχήματα θα θεωρούνται άκυρα. Σε περίπτωση που κάποιοι αγώνες εγκαταλειφθούν κατά τη διάρκεια του αγώνα, τότε όλα τα στοιχήματα είναι άκυρα.

12.) Όλα τα αποτελέσματα είναι σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές των επίσημων ιστοσελίδων κάθε πρωταθλήματος (δηλ. πίνακες βαθμολογίας) και βασίζονται σε μετάδοση live αγώνων. Σε περίπτωση που τα στατιστικά της εταιρίας (βάσει της τηλεοπτικής κάλυψης) διαφέρουν από τα επίσημα στατιστικά, τα στοιχήματα θα διακανονίζονται σύμφωνα με τα στατιστικά της εταιρίας.

13.) Ειδικά στοιχήματα παικτών: ο αντίστοιχος παίκτης θα πρέπει να αγωνιστεί στον αγώνα για να ισχύουν τα στοιχήματα. Για αυτές ή παρόμοιες αγορές που αφορούν στατιστικά αγώνα για μεμονωμένους παίκτες περιλαμβάνεται και η παράταση. Για τα στοιχήματα αγώνα / ομάδας επί των συνόλων των παικτών θα ισχύουν οι κανόνες dead heat. Για να σημειωθεί ένα Διπλό-Διπλό - ο παίκτης θα πρέπει να σημειώσει 10 ή περισσότερα σε ΔΥΟ από τις παρακάτω 5 στατιστικές κατηγορίες: πόντοι, ριμπάουντ, ασίστ, μπλοκ, κλεψίματα.  
Για να σημειωθεί Τριπλό-Διπλό - ο παίκτης θα πρέπει να σημειώσει 10 ή περισσότερα σε ΤΡΕΙΣ από τις παρακάτω 5 στατιστικές κατηγορίες. πόντοι, ριμπάουντ, ασίστ, μπλοκ, κλεψίματα.  
 
14.) Αποτέλεσμα κανονικής διάρκειας με Handicap: Επιλέξτε ποια ομάδα θα κερδίσει τον αγώνα, λαμβάνοντας υπόψη το handicap. Η παράταση θα συμπεριλαμβάνεται.  
 
15.) Handicap ημιχρόνου: Πρέπει να επιλέξετε την ομάδα που θα ηγηθεί με handicap στο ημίχρονο.  
 
16.) Over/Under: Χρειάζεται να προβλέψετε εάν ο συνολικός αριθμός πόντων που θα σημειωθεί στον αγώνα θα είναι πάνω ή κάτω από τον αναφερόμενο αριθμό. Η παράταση θα συμπεριλαμβάνεται, εκτός εάν αναφέρεται κάτι διαφορετικό.  
 
17.) Αποτέλεσμα ημιχρόνου / Αποτέλεσμα κανονικής διάρκειας (& τιμή ισοπαλίας): Ισχύουν οι ακόλουθοι κανόνες: όταν προσφέρουμε αγορές διπλής επιλογής για το τελικό αποτέλεσμα, χωρίς τιμή ισοπαλίας, τότε τα στοιχήματα θα διακανονίζονται βάσει του εκάστοτε νικητή του αγώνα, συμπεριλαμβανομένης της οποιασδήποτε παράτασης / εξτρά χρόνου παιχτεί. Θα χρειαστεί να προβλέψετε ποια ομάδα θα κερδίσει το πρώτο ημίχρονο και ποια ομάδα θα κερδίσει τον αγώνα, δηλαδή το αποτέλεσμα κανονικής διάρκειας  
 
18.) Πρώτος στους 10, 20 & 50 πόντους: Θα χρειαστεί να προβλέψετε ποια ομάδα θα σημειώσει πρώτη 10, 20 ή 50 πόντους. Ωστόσο, εάν καμία ομάδα δεν φτάσει τον συγκεκριμένο αριθμό συνολικών πόντων, τότε τα στοιχήματα είναι άκυρα.  
 
19.) Τιμές στοιχήματος ημιχρόνου / περιόδου: Ισχύουν οι παρακάτω κανόνες:  οι τιμές προσφέρονται για την ομάδα που θα κερδίσει ένα συγκεκριμένο ημίχρονο / περίοδο, ανεξάρτητα από το σκορ με το οποίο θα ξεκινήσει.  
Εάν το σκορ της συγκεκριμένης περιόδου είναι ισόπαλο, τότε τα στοιχήματα και για τις δύο ομάδες θα είναι άκυρα, εκτός εάν προσφέρεται τιμή για ισοπαλία. Η παράταση δεν περιλαμβάνεται στα στοιχήματα 4ης περιόδου.
Τα στοιχήματα θεωρούνται άκυρα, εάν η συγκεκριμένη περίοδος δεν ολοκληρωθεί, εκτός εάν το αποτέλεσμα έχει ήδη κριθεί.   
 
20.) Ειδικά παίκτη κανονικής σεζόν & στοιχήματα αγώνα: 
Ένας συγκεκριμένος παίκτης θα πρέπει να πληροί τα αντίστοιχα κριτήρια πρόκρισης στη συνέχεια για να ισχύει το στοίχημα, διαφορετικά τα στοιχήματα γι' αυτόν τον παίκτη θα είναι άκυρα.  
Σύνολο πόντων / ριμπάουντ / ασίστ / κλεψιμάτων / μπλοκ / φάουλ / αλλαγής κατοχής μπάλας / 3ποντων – ο παίκτης θα πρέπει να παίξει τουλάχιστον 10 αγώνες κανονικής σεζόν   
Μέσος όρος πόντων / ριμπάουντ / ασίστ / κλεψιμάτων / μπλοκ / φάουλ / αλλαγής κατοχής μπάλας – ο παίκτης θα πρέπει να παίξει τουλάχιστον στο 70% των αγώνων της ομάδας τους στην κανονική σεζόν   
Μέσος όρος καλαθιών – ο παίκτης θα πρέπει να ρίξει τουλάχιστον 300 καλάθια κατά τη διάρκεια της σεζόν   
Μέσος όρος 3-ποντων – ο παίκτης θα πρέπει να ρίξει τουλάχιστον 82 3-ποντα κατά τη διάρκεια της σεζόν   
 
Όλοι οι μέσοι όροι θα στρογγυλοποιούνται στο 1 δεκαδικό για τους σκοπούς του διακανονισμού.