Άλμα με σκι

(Τελευταία ενημέρωση: 05.12.2022)

Εκτός των παρακάτω ειδικών κανόνων στοιχήματος, ισχύουν και οι γενικοί όροι συμμετοχής σε στοιχήματα. Ωστόσο, οι ειδικοί κανόνες θα υπερισχύουν των γενικών όρων συμμετοχής.

1.) Κανόνες αγώνων: Αυτός ο κανόνας ισχύει για τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Για Τουρνουά (π.χ. παγκόσμια, Ευρωπαϊκά ή εθνικά πρωταθλήματα, Ολυμπιακούς κλπ.) ισχύει ο κανόνας 2). Όλα τα στοιχήματα διακανονίζονται σύμφωνα με την επίσημη κατάταξη κατά τη στιγμή απονομής των μεταλλίων στο πόντιουμ. Αν ένας αγώνας διακοπεί ή αναβληθεί αλλά λάβει χώρα εντός 80 ωρών από την αρχική ώρα έναρξης τότε όλα τα στοιχήματα για τη διοργάνωση είναι έγκυρα. Αν ο αγώνας δεν πραγματοποιηθεί εντός 80 ωρών από την αρχική ώρα έναρξης, τότε όλα τα στοιχήματα είναι άκυρα.

2.) Κανόνες Μεγάλου Τουρνουά: Όλα τα στοιχήματα αποτιμούνται σύμφωνα με την επίσημη κατάταξη κατά τη στιγμή απονομής των μεταλλίων (τελετή ανθοδέσμης). Όταν ένα γεγονός που αποτελεί αντικείμενο στοιχήματος εντός ενός αθλητικού τουρνουά (π.χ. Παγκόσμια, Ευρωπαϊκά ή εθνικά πρωταθλήματα, Ολυμπιακοί κλπ.) αναβάλλεται εντός του επίσημου χρόνου που έχει δοθεί για τη μεγάλη αθλητική διοργάνωση, όλα τα στοιχήματα που έχουν διεξαχθεί παραμένουν έγκυρα. Εάν η στοιχηματική διοργάνωση δεν δύναται να συνεχιστεί εντός του επίσημου χρόνου που έχει δοθεί για τη μεγάλη αθλητική διοργάνωση, όλα τα στοιχήματα ακυρώνονται.

3.) Antepost/Τελικός νικητής (άλλοι κατόπιν ζήτησης): Αν μια επιλογή αποκλειστεί για οποιονδήποτε λόγο, τότε όλα τα στοιχήματα σε αυτή την επιλογή θα αποτιμούνται ως "χαμένα". Αν ένας αθλητής ή ένα κράτος κερδίσει έναν αγώνα και δεν έχει δοθεί απόδοση, τότε η επιλογή πονταρίσματος "Οποιοσδήποτε άλλος που δεν αναφέρεται" είναι η νικήτρια επιλογή, εκτός αν αυτή η επιλογή δεν έχει προσφερθεί - τότε όλα τα στοιχήματα θα αποτιμούνται ως "χαμένα".

Σε περίπτωση που υπάρχει επιλογή "Άλλοι κατόπιν ζήτησης", μπορούν να προσφερθούν αποδόσεις για αθλητές που δεν εμφανίζονται στην αρχική λίστα των συμμετεχόντων, κατόπιν αίτησης των πελατών.

4.) Τερματισμός στους Πρώτους 3 (άλλοι κατόπιν ζήτησης): Αυτός ο κανόνας ισχύει για διάφορους αριθμούς στις κατατάξεις της "Κορυφής" (π.χ. πρώτοι 5, πρώτοι 10). Αν μια επιλογή αποκλειστεί για οποιονδήποτε λόγο τότε όλα τα στοιχήματα σε αυτή την επιλογή θα αποτιμηθούν ως "χαμένα". Αν μια ή περισσότερες από τις αντίστοιχες θέσεις "Κορυφής" καταληφθεί από έναν αθλητή ή ένα κράτος για το οποίο δεν έχει προσφερθεί απόδοση, τότε μόνο τα στοιχήματα σε αθλητές/κράτη που τερματίζουν στις θέσεις "Κορυφής" και για τις οποίες έχουν προσφερθεί στοιχήματα θα αποτιμούνται ως "κερδισμένα".

Σε περίπτωση που υπάρχει επιλογή "Άλλοι κατόπιν ζήτησης", μπορούν να προσφερθούν αποδόσεις για αθλητές που δεν εμφανίζονται στην αρχική λίστα των συμμετεχόντων, κατόπιν αίτησης των πελατών.

5.) Head-to-Head (H2H): Ο νικητής θα είναι ο αθλητής ή η χώρα που θα τοποθετηθεί στην υψηλότερη θέση της διοργάνωσης. Εάν και οι δύο αθλητές ή χώρες έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία της πρόκρισης, τότε το H2H ισχύει. 

Εάν ένας αθλητής ή μια χώρα αποκλειστεί ή δεν τερματίσει τη διοργάνωση για οποιονδήποτε λόγο, τότε ο άλλος αθλητής ή η άλλη χώρα θα θεωρούνται νικητές. Εάν και οι δύο αθλητές ή χώρες αποκλειστούν ή δεν τερματίσουν τον αγώνα για οποιονδήποτε λόγο, τότε όλα τα στοιχήματα ακυρώνονται. Εάν ένας από τους δύο αθλητές ή μια από τις δυο χώρες δεν καταφέρουν να προκριθούν στη βασική διοργάνωση, τότε ο άλλος αθλητής ή η άλλη χώρα θα θεωρούνται νικήτες. Εάν και οι δύο αθλητές ή οι δυο χώρες δεν κατορθώσουν να προκριθούν στη βασική διοργάνωση, τότε τα στοιχήματα θα διακανονίζονται σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πρόκρισης. 


Εάν και οι δύο αθλητές ή χώρες προκριθούν στην διοργάνωση, αλλά τουλάχιστον ένας από τους δύο δεν ξεκινήσει τον 1ο γύρο, τότε τα στοιχήματα που τοποθετήθηκαν μετά την πρόκριση, θα θεωρούνται άκυρα.
 

5.α) Live Head-to-Head: Εάν τα στοιχήματα Head-to-Head ολοκληρωθούν αφού ένας από τους δύο αθλητές πραγματοποιήσει το άλμα του, και η διοργάνωση ξεκινήσει εκ νέου, τα αντίστοιχα στοιχήματα ακυρώνονται.

5.β) Μακρύτερο άλμα: Τα στοιχήματα σχετικά με το μακρύτερο άλμα σε έναν συγκεκριμένο γύρο διακανονίζονται σύμφωνα με τους κανόνες head-to-head.

5.γ) Εάν ο διαγωνισμός διεξαχθεί βάσει των νέων κανόνων (το μήκος του άλματος -inrun- μπορεί να αλλάξει κατά τη διάρκεια ενός γύρου του διαγωνισμού χωρίς να είναι απαραίτητη η εκ νέου έναρξη), τα γενικά στοιχήματα H2H (συμπεριλ. του 'Ποιος θα σημειώσει περισσότερους πόντους;' και παρεμφερή στοιχήματα) θα θεωρείται ισχύον ανεξάρτητα από το μήκος του άλματος. Τα H2H για το μακρύτερο άλμα ακυρώνονται.

6.) Τριπλό Head-to-Head: Ο νικητής θα είναι ο αθλητής ή η χώρα που έχει πλασαριστεί στην υψηλότερη θέση του αγώνα. Εάν ένας αθλητής ή μια χώρα αποκλειστεί ή δεν τερματίσει τον αγώνα για οποιονδήποτε λόγο, τότε αυτή η επιλογή θεωρείται χαμένη και το στοίχημα κρίνεται μεταξύ των 2 αθλητών/χωρών που απομένουν. Εάν 2 αθλητές/χώρες αποκλειστούν ή δεν τερματίσουν τον αγώνα για οποιονδήποτε λόγο, τότε ο αθλητής ή η χώρα που έχει απομείνει θεωρείται νικητής/τρια. Εάν και οι 3 αθλητές/χώρες αποκλειστούν ή δεν τερματίσουν στη διοργάνωση για οποιονδήποτε λόγο, τότε όλα τα στοιχήματα θα θεωρούνται άκυρα.

7.) Εθνικότητα νικητή: Αυτό το στοίχημα αφορά την εθνικότητα του αθλητή που διαγωνίζεται ανεξάρτητα από τη χώρα γέννησής του/της.

8.) Καλύτερος αθλητής από "κάθε χώρα": Τα στοιχήματα θα διακανονίζονται βάσει του αθλητή συγκεκριμένης χώρας που βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης. Αυτό το στοίχημα αφορά την εθνικότητα του αθλητή που διαγωνίζεται ανεξάρτητα από τη χώρα γέννησής του/της.

9.) Άλμα με σκι: Αν το αγώνισμα καταστεί μικρότερο, π.χ. λόγω κακών καιρικών συνθηκών, τότε όλα τα στοιχήματα ισχύουν και θα αποτιμούνται βάσει του επίσημου αποτελέσματος. Εξαίρεση: τα στοιχήματα που ποντάρονται μετά τη λήξη βάσει του καταλόγου επίσημων αποτελεσμάτων της FIS δεν ισχύουν.