Σκι αντοχής

Εκτός των παρακάτω ειδικών κανόνων στοιχήματος, ισχύουν και οι γενικοί όροι συμμετοχής σε στοιχήματα. Ωστόσο, οι ειδικοί κανόνες θα υπερισχύουν των γενικών όρων συμμετοχής.

1.) Κανόνες αγώνων: Αυτός ο κανόνας ισχύει για τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Για τουρνουά (π.χ. παγκόσμια, ευρωπαϊκά ή εθνικά πρωταθλήματα, Ολυμπιακούς κλπ.) ισχύει ο κανόνας 2). Όλα τα στοιχήματα διακανονίζονται σύμφωνα με την επίσημη κατάταξη κατά τη στιγμή απονομής των μεταλλίων στο πόντιουμ. Αν ένας αγώνας διακοπεί ή αναβληθεί αλλά λάβει χώρα εντός 80 ωρών από την αρχική ώρα έναρξης τότε όλα τα στοιχήματα για τη διοργάνωση είναι έγκυρα. Αν ο αγώνας δεν πραγματοποιηθεί εντός 80 ωρών από την αρχική ώρα έναρξης, τότε όλα τα στοιχήματα είναι άκυρα.

2.) Κανόνες τουρνουά: Όλα τα στοιχήματα αποτιμούνται σύμφωνα με την επίσημη κατάταξη κατά τη στιγμή απονομής των μεταλλίων (τελετή ανθοδέσμης). Όταν ένα γεγονός που αποτελεί αντικείμενο στοιχήματος στο πλαίσιο ενός αθλητικού τουρνουά (π.χ. παγκόσμια, ευρωπαϊκά ή εθνικά πρωταθλήματα, Ολυμπιακοί κλπ.) αναβάλλεται εντός του επίσημου χρόνου που έχει δοθεί για την αθλητική διοργάνωση, όλα τα στοιχήματα που έχουν διεξαχθεί παραμένουν έγκυρα. Εάν η διοργάνωση που αφορά το στοίχημα δεν μπορεί να ξεκινήσει εντός του επίσημου χρόνου που έχει ανακοινωθεί, όλα τα στοιχήματα ακυρώνονται. Εάν ένα αθλητικό τουρνουά δεν μπορεί να ξεκινήσει εντός του επίσημου χρόνου που έχει ανακοινωθεί, όλα τα στοιχήματα ακυρώνονται.

3.) Antepost/Τελικός νικητής (άλλοι κατόπιν ζήτησης): Αν μια επιλογή αποκλειστεί για οποιονδήποτε λόγο, τότε όλα τα στοιχήματα σε αυτή την επιλογή θα αποτιμούνται ως "χαμένα". Αν ένας αθλητής ή ένα κράτος κερδίσει έναν αγώνα και δεν έχει δοθεί απόδοση, τότε η επιλογή πονταρίσματος "Οποιοσδήποτε άλλος που δεν αναφέρεται" είναι η νικήτρια επιλογή, εκτός αν αυτή η επιλογή δεν έχει προσφερθεί - τότε όλα τα στοιχήματα θα αποτιμούνται ως "χαμένα".

Σε περίπτωση που υπάρχει επιλογή "Άλλοι κατόπιν ζήτησης", μπορούν να προσφερθούν αποδόσεις για αθλητές που δεν εμφανίζονται στην αρχική λίστα των συμμετεχόντων, κατόπιν αίτησης των πελατών.

4.) Τερματισμός στους Πρώτους 3 (άλλοι κατόπιν ζήτησης): Αυτός ο κανόνας ισχύει για διάφορους αριθμούς στις κατατάξεις της "Κορυφής" (π.χ. πρώτοι 5, πρώτοι 10). Αν μια επιλογή αποκλειστεί για οποιονδήποτε λόγο, τότε όλα τα στοιχήματα σε αυτή την επιλογή θα αποτιμούνται ως "χαμένα". Αν μια ή περισσότερες από τις αντίστοιχες θέσεις "Κορυφής" καταληφθεί από έναν αθλητή ή ένα κράτος για το οποίο δεν έχει προσφερθεί απόδοση, τότε μόνο τα στοιχήματα σε αθλητές/κράτη που τερματίζουν στις θέσεις "Κορυφής" και για τις οποίες έχουν προσφερθεί στοιχήματα θα αποτιμούνται ως "κερδισμένα".

Σε περίπτωση που υπάρχει επιλογή "Άλλοι κατόπιν ζήτησης", μπορούν να προσφερθούν αποδόσεις για αθλητές που δεν εμφανίζονται στην αρχική λίστα των συμμετεχόντων, κατόπιν αίτησης των πελατών

5.) Head-to-Head (H2H): Ο νικητής θα είναι ο αθλητής ή η χώρα που θα τοποθετηθεί στην υψηλότερη θέση της διοργάνωσης. Εάν ένας αθλητής ή μια χώρα αποκλειστεί ή δεν τερματίσει τη διοργάνωση για οποιονδήποτε λόγο, τότε ο άλλος αθλητής ή η άλλη χώρα θα θεωρούνται νικητές. Εάν και οι δύο αθλητές ή χώρες αποκλειστούν ή δεν τερματίσουν τον αγώνα για οποιονδήποτε λόγο, τότε όλα τα στοιχήματα ακυρώνονται. Εάν ο ένας συμμετέχων αποτύχει να τερματίσει, ενώ ο άλλος αποτύχει να περάσει το στάδιο του Prologue, ο συμμετέχων με την καλύτερη θέση στο στάδιο του Prologue είναι ο νικητής. Εάν κανένας από τους δύο συμμετέχοντες δεν περάσει το στάδιο του Prologue, ο συμμετέχων με την καλύτερη θέση στο στάδιο του Prologue είναι ο νικητής. Εάν ο ένας συμμετέχων αποτύχει να τερματίσει, έχοντας περάσει το στάδιο του Prologue, ενώ ο άλλος αποτύχει να περάσει το στάδιο του Prologue, ο πρώτος συμμετέχων είναι ο νικητής.

5.α) Σπρίντ Σκι Αντοχής: Νικητής ανακηρύσσεται ο αθλητής/χώρα με την υψηλότερη θέση όταν τελειώσει το τουρνουά. Εάν ένας από τους δύο αθλητές αποτύχει να προκριθεί στην κύρια διοργάνωση, τότε ο άλλος αθλητής θεωρείται ο νικητής. Εάν και οι δύο αθλητές ή οι δυο χώρες δεν κατορθώσουν να προκριθούν στη βασική διοργάνωση, τότε τα στοιχήματα θα διακανονίζονται σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πρόκρισης. Εάν και οι δύο αθλητές προκριθούν στην κύρια διοργάνωση, αλλά ένας από τους δύο δεν τερματίσει για οποιονδήποτε λόγο, τότε ο άλλος αθλητής θεωρείται ο νικητής. Εάν και οι δύο αθλητές αποκλειστούν ή δεν ολοκληρώσουν τον αγώνα για οποιονδήποτε άλλο λόγο, τότε όλα τα στοιχήματα ακυρώνονται.

6.) Τριπλό Head-to-Head: Ο νικητής θα είναι ο αθλητής ή η χώρα που έχει πλασαριστεί στην υψηλότερη θέση του αγώνα. Εάν ένας αθλητής ή μια χώρα αποκλειστεί ή δεν τερματίσει τον αγώνα για οποιονδήποτε λόγο, τότε αυτή η επιλογή θεωρείται χαμένη και το στοίχημα κρίνεται μεταξύ των 2 αθλητών/χωρών που απομένουν. Εάν 2 αθλητές/χώρες αποκλειστούν ή δεν τερματίσουν τον αγώνα για οποιονδήποτε λόγο, τότε ο αθλητής ή η χώρα που έχει απομείνει θεωρείται νικητής/τρια. Εάν και οι 3 αθλητές/χώρες αποκλειστούν ή δεν τερματίσουν στη διοργάνωση για οποιονδήποτε λόγο, τότε όλα τα στοιχήματα θα θεωρούνται άκυρα.

7.) Η ομάδα που θα προηγηθεί στην 1η, 2η, 3η ανταλλαγή: Όλα τα στοιχήματα θα διακανονίζονται με βάση την επίσημη κατάταξη στην αντίστοιχη ανταλλαγή που δημοσιεύεται από το αρμόδιο σώμα (FIS/IOC).

8.) Ο σκιέρ που προηγείται στο Χ σημείο ελέγχου: Το Χ ισούται με το χιλιόμετρο, όπου βρίσκεται το αντίστοιχο σημείο ελέγχου. Όλα τα στοιχήματα θα διακανονίζονται με βάση την επίσημη κατάταξη στο αντίστοιχο σημείο ελέγχου, το οποίο έχει καθοριστεί από το αρμόδιο σώμα (FIS/IOC).

9.) Εθνικότητα νικητή: Αυτό το στοίχημα αφορά την εθνικότητα του αθλητή που διαγωνίζεται ανεξάρτητα από τη χώρα γέννησής του/της.

10.) Καλύτερος αθλητής από "κάθε χώρα": Τα στοιχήματα θα διακανονίζονται βάσει του αθλητή συγκεκριμένης χώρας που βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης. Αυτό το στοίχημα αφορά την εθνικότητα του αθλητή που διαγωνίζεται ανεξάρτητα από τη χώρα γέννησής του/της.