Τένις

(Τελευταία ενημέρωση: 02.7.2021)

1. Νικητής αγώνα
Εάν ένας παίκτης αποχωρήσει (αποσυρθεί) ή αποκλειστεί μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σετ, ο παίκτης που θα προχωρήσει στον επόμενο γύρο ή που θα ανακηρυχθεί νικητής του ματς από τον διαιτητή, θα θεωρείται νικητής. Εάν το πρώτο σετ δεν έχει ολοκληρωθεί, όλα τα Στοιχήματα ματς (1 2) θεωρούνται άκυρα.
Εάν ο αγώνας δεν οδηγηθεί σε φυσική ολοκλήρωση, όλες οι αγώνες (εκτός του στοιχήματος αγώνα) που δεν διακανονίζονται άνευ όρων θεωρούνται άκυροι.
Σε περίπτωση αλλαγής της επιφάνειας παιχνιδιού, του τόπου διεξαγωγής ή αλλαγής από εσωτερικό κορτ σε εξωτερικό κορτ και το αντίθετο, όλα τα στοιχήματα ισχύουν.
Για τους σκοπούς του στοιχήματος, νικητής θεωρείται πάντα ο παίκτης που ανακοινώνεται νικητής από τον διαιτητή του ματς και προκρίνεται επίσημα στον επόμενο γύρο ή ανακοινώνεται ως νικητής του τουρνουά. Το ίδιο ισχύει και στους αγώνες "Διπλών". 

2. Στοιχήματα σετ
Θα πρέπει να ολοκληρωθεί ο συνολικός αριθμός των απαραίτητων σετ για την κατάκτηση του ματς. Εάν καταχωρηθεί το ματς σε παίκτη πριν από την ολοκλήρωση του συνολικού αριθμού απαραίτητων σετ, όλα τα στοιχήματα σωστού σετ στο ματς, ακυρώνονται.

3. Τρέχων νικητής σετ (Live)
Εάν ένας παίκτης αποσυρθεί από το ματς ενώ ένα σετ είναι σε εξέλιξη, αλλά προτού το σετ ολοκληρωθεί, το σετ θα θεωρείται ανολοκλήρωτο και τα στοιχήματα θα επιστρέφονται.

4. Στοίχημα γκέιμ προς γκέιμ (Live)
Υπάρχουν οχτώ πιθανά αποτελέσματα για ένα γκέιμ:
• Ο σερβίρων κερδίζει με μηδέν
• Ο σερβίρων κερδίζει με 15
• Ο σερβίρων κερδίζει με 30
• Ο σερβίρων κερδίζει με ισοπαλία
• Ο λαμβάνων κερδίζει με μηδέν
• Ο λαμβάνων κερδίζει με 15
• Ο λαμβάνων κερδίζει με 30
• Ο λαμβάνων κερδίζει με ισοπαλία
Εάν ένα παιχνίδι ολοκληρωθεί μετά από διακοπή για οποιονδήποτε λόγο, τότε το παιχνίδι θεωρείται ολοκληρωμένο για τους σκοπούς του στοιχήματος.
Εάν ένα γκέιμ ολοκληρωθεί με απονομή ενός πόντου ποινής από τον διαιτητή, το γκέιμ θεωρείται ολοκληρωμένο. Ωστόσο, εάν το παιχνίδι ολοκληρωθεί με απονομή μίας ποινής από τον διαιτητή, το παιχνίδι θα θεωρείται άκυρο και όλα τα πονταρίσματα θα επιστρέφονται.
Εάν ένας παίκτης αποσυρθεί από ματς ενώ ένα γκέιμ είναι σε εξέλιξη αλλά πριν από την ολοκλήρωση του γκέιμ, αυτό το γκέιμ θα θεωρείται ανολοκλήρωτο και όλα τα πονταρίσματα θα επιστρέφονται.
Τα στοιχήματα σε ένα παιχνίδι που στην πορεία μετατρέπεται σε τάι μπρέικ διακανονίζονται ως άκυρα.

5. Συνολικά γκέιμ 
Τα στοιχήματα στον συνολικό αριθμό παιχνιδιών σε ένα ματς θα είναι over/under σε σχέση με κάποιον συγκεκριμένο αριθμό παιχνιδιών, π.χ. 21,5 παιχνίδια
Σε περίπτωση απόσυρσης, τα στοιχήματα θεωρούνται άκυρα εκτός κι εάν κατά τη στιγμή της αποχώρηση το αποτέλεσμα των συνολικών γκέιμ έχει ήδη καθοριστεί, π.χ. εάν ένα ματς εγκαταλειφθεί στο 6-4 4-4, τα στοιχήματα Over/Under 19,5 γκέιμ ή λιγότερα στο ματς διακανονίζονται ως νικητήρια/χαμένα αντίστοιχα, καθώς οποιαδήποτε κατάληξη του ματς θα είχε τουλάχιστον 20 γκέιμ. Ένα τάι μπρέικ πρωταθλητών θα μετρά ως 1 γκέιμ για τους σκοπούς του στοιχήματος 'Συνολικά γκέιμ'.

6. Στοιχήματα Handicap 
Το στοίχημα βασίζεται στον αριθμό γκέιμ που κερδίζει κάθε παίκτης σε οποιοδήποτε ματς, π.χ. ο παίκτης που παίρνει ένα +2,5 γκέιμ handicap και χάνει το ματς 7-6 7-6, θεωρείται νικητής για τους σκοπούς του στοιχήματος handicap.
Σε περίπτωση απόσυρσης, η ίδια λογική ισχύει και για τα συνολικά γκέιμ σε ένα σετ ή ματς σε ό,τι αφορά τα στοιχήματα handicap. Για παράδειγμα, ένας παίκτης αποσύρεται με 6-4 4-6 4-4. Τα στοιχήματα handicap +/- 2,5 γκέιμ διακανονίζονται ως νικητήρια/χαμένα καθώς κανένας παίκτης δεν μπορεί να κερδίσει με περισσότερα από 2 γκέιμ. Στοιχήματα σε +/- 1,5 γκέιμ θεωρούνταν άκυρα, καθώς το αποτέλεσμα δεν έχει καθοριστεί. Ένα τάι μπρέικ πρωταθλητών θα μετρά ως 1 γκέιμ για τους σκοπούς του στοιχήματος 'Στοιχήματα Handicap'.

7. Στοιχήματα Handicap
Το στοίχημα βασίζεται στον αριθμό γκέιμ που κερδίζει κάθε παίκτης σε οποιοδήποτε ματς, π.χ. ο παίκτης που παίρνει ένα +1,5 γκέιμ handicap και χάνει το ματς 6-4 4-6 7-6, θεωρείται νικητής καθώς κάλυψε το handicap.
Σε περίπτωση απόσυρσης ή αποκλεισμού, τα στοιχήματα θα θεωρούνται άκυρα εκτός κι εάν το αποτέλεσμα έχει ήδη κριθεί κατά τη στιγμή της απόσυρσης. 
Ένα τάι μπρέικ πρωταθλητών θα μετρά ως 1 γκέιμ για τους σκοπούς του στοιχήματος 'Στοιχήματα Handicap'.

8. Αποσύρσεις
Τα ματς που δεν μπορούν να παιχτούν έως τη φυσική τους κατάληξη χωρίς να επηρεάζουν άνευ όρων το αποτέλεσμα ενός στοιχήματος, θα διακανονίζονται σε περίπτωση απόσυρσης (εκτός από τον νικητή του ματς).
Όλα τα στοιχήματα που έχουν διακανονιστεί ή καθοριστεί (δηλ. το αποτέλεσμα έχει ήδη κριθεί) κατά τη στιγμή απόσυρσης του παίκτη ισχύουν και διακανονίζονται αντίστοιχα (συμπ. των στοιχημάτων Cash Out). Όλα τα στοιχήματα που δεν έχουν κριθεί κατά τη στιγμή απόσυρσης εντός παίκτη, θα θεωρούνται άκυρα.
Οι αποκλεισμοί υπόκεινται στους ίδιους κανόνες διακανονισμού όπως και οι αποσύρσεις.

9. Σετ/Γκέιμ/Τάι μπρέικ
Ένα σετ/γκέιμ/τάι μπρέικ θεωρείται ότι έλαβε χώρα μόλις παιχτεί η πρώτη μπαλιά, αλλά το αποτέλεσμα του σετ/γκέιμ/τάι μπρέικ δεν κρίνεται προτού το σετ/γκέιμ/τάι μπρέικ ολοκληρωθεί. Εάν παιχτεί ένας πόντος τάι μπρέικ πριν από μία απόσυρση/αποχώρηση, το στοίχημα 'Θα υπάρξει τάι μπρέικ στο ματς' θα διακανονίζεται ως 'Ναι'.

10. Τάι μπρέικ
Ένα τάι μπρέικ μετρά ως ένα γκέιμ για τους σκοπούς του στοιχήματος. Ένα σετ που ολοκληρώνεται 7-6 θεωρείται ότι περιελάμβανε 13 παιχνίδια, αντί για 12 παιχνίδια και ένα τάι μπρέικ.
Εάν ένα ματς κριθεί από 'ματς τάι μπρέικ' αντί για τελικό σετ, τότε το 'ματς τάι μπρέικ' θα μετρά ως ένα σετ για τους σκοπούς του στοιχήματος. 
Για ματς τένις που χρησιμοποιούν το 'ματς τάι μπρέικ' (στη θέση του τελικού σετ), στην περίπτωση που το επόμενο γκέιμ εξελιχθεί σε 'ματς τάι μπρέικ', τα στοιχήματα για τους ακόλουθους αγώνες θα διακανονίζονται ως άκυρα:
·         Νικητής επόμενου γκέιμ
·         Στοίχημα σκορ επόμενου γκέιμ
·         Πόντοι επόμενου γκέιμ
·         Επόμενο γκέιμ που θα πάει σε ισοπαλία
Εάν το επόμενο γκέιμ είναι κανονικό γκέιμ (δηλ. όχι ματς τάι μπρέικ) τότε τα στοιχήματα διακανονίζονται ως συνήθως

11. Νίκη/Ήττα 1ου σετ και νίκη του ματς 
Εάν οποιοσδήποτε παίκτης αποχωρήσει από το ματς πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου σετ, τα στοιχήματα θα είναι άκυρα. Εάν το πρώτο σετ ολοκληρωθεί, το μέρος του ματς του στοιχήματος θα καθορίζεται από τον παίκτη που πήρε το ματς και τα στοιχήματα θα διακανονίζονται ανάλογα.

12. Διακοπτόμενα ματς 
Εάν ένα ματς διακοπεί ή αναβληθεί, τα στοιχήματα εντός του πλαισίου του τουρνουά θα παραμένουν έγκυρα έως ότου ολοκληρωθεί ο αγώνας. Μια διακοπή ή μια ολονύκτια αναβολή ματς δεν αποτελούν λόγο για ακύρωση του στοιχήματος.

13. Συνεχιζόμενα ματς (μετά από αναβολή παιχνιδιού) 
Σε περίπτωση διακοπών, η συνέχιση ενός ματς μπορεί να προσφερθεί, μαζί με το αποτέλεσμα κατά τη στιγμή της διακοπής. Η συνέχιση θα θεωρείται ως νέο ματς για τους σκοπούς του στοιχήματος Σε περίπτωση που ένα ματς διακοπεί και δεν συνεχιστεί ξανά, όλα τα στοιχήματα για τη συνέχιση (μαζί με το αποτέλεσμα κατά τη στιγμή της διακοπής) του αγώνα θα είναι άκυρα.

14. Ποιος θα κερδίσει/παίξει περισσότερα γκέιμ στον γύρο X 
Ο νικητής του στοιχήματος θα είναι ο παίκτης που θα κερδίσει/παίξει τα περισσότερα γκέιμ μετά από σύγκριση δύο παικτών στον ίδιο γύρο του τουρνουά. Δεν είναι σημαντικό εάν ένας από τους δύο παίκτες κερδίσει ή χάσει το δικό του/της ματς. Για τους σκοπούς αυτού του στοιχήματος, μόνο τα γκέιμ που κερδίζονται/παίζονται από κάθε παίκτη, μετρούν (ένα τάι μπρέικ μετρά ως γκέιμ).

15. Ομαδικοί διαγωνισμοί (Davis Cup, Fed Cup, Hopman Cup, Laver Cup) 
Όλα τα στοιχήματα στον νικητή ενός ομαδικού διαγωνισμού ισχύουν μόλις παιχτεί η πρώτη μπάλα του πρώτου ματς. Σε περίπτωση απόσυρσης μίας από τις ομάδες, ο νικητής του στοιχήματα θα είναι η ομάδα που ανακηρύχθηκε επίσημα νικήτρια από τον αρμόδιο φορέα.
Εάν μια ομάδα αποσυρθεί προτού παιχτεί η πρώτη μπαλιά του πρώτου αγώνα του ομαδικού διαγωνισμού, όλα τα στοιχήματα είναι άκυρα.

16. Στοιχήματα τελικού νικητή/Στοιχήματα τετάρτου/Στοιχήματα μισού
Σε περίπτωση που ένας συμμετέχων δεν λάβει μέρος στη διοργάνωση, τότε όλα τα στοιχήματα σ'αυτόν θα είναι άκυρα. Εάν αποσυρθεί ή αποκλειστεί μετά την έναρξη του τουρνουά, όλα τα στοιχήματα θα διακανονίζονται ως χαμένα.

17. Νικητήριο τέταρτο/Νικητήριο μισό
Το τουρνουά θα πρέπει να ολοκληρωθεί για να ισχύουν τα στοιχήματα.

18. Θα φτάσει στον τελικό
Όλοι εντός, είτε συμμετάσχουν είτε όχι (βλ. στοιχήματα τελικού νικητή). 

19. Cash Out
Όλα τα στοιχήματα όπου έχει γίνει αποδεκτό το ‘Cash Out’ πριν από την απόσυρση, θα παραμένουν διακανονισμένα. 
Το ‘Cash Out’ δεν είναι εγγυημένο ότι θα είναι διαθέσιμο για το σύνολο του ματς (βλ. συγκεκριμένους κανόνες cash out στη συνέχεια).

20. Αναβληθέντες αγώνες
Εάν ένας αγώνας αναβληθεί, το στοίχημά σας θα ισχύει υπό την προϋπόθεση ότι ο αγώνας θα επαναπρογραμματιστεί προς διεξαγωγή πριν από τη λήξη του τουρνουά. 

Εκτός των παρακάτω ειδικών κανόνων στοιχήματος, ισχύουν και οι γενικοί όροι συμμετοχής σε στοιχήματα. Ωστόσο, οι ειδικοί κανόνες θα υπερισχύουν των γενικών όρων συμμετοχής. Εκτός των παρακάτω ειδικών κανόνων στοιχήματος, ισχύουν και οι γενικοί όροι συμμετοχής σε στοιχήματα. Ωστόσο, οι ειδικοί κανόνες θα υπερισχύουν των γενικών όρων συμμετοχής.